Når viljen vinner – mental/fysisk trening

Posted on Posted in Når viljen vinner

Siste dagen i året, og jeg var klar for treningsøkta kl 10:00. Bakketrening mot Skråstadvarden i ett terreng som går ganske rett opp.

 

Å vinne over viljen er ikke alltid like enkelt. Å nå skal jeg legge inn en ny strategi for å kjenne på kropp og gode følelser og ikke minst forståelse av egen kropp. Så turen idag er  ikke “walk in the park”. Å vinne over viljen handler for meg å ville endre meg selv – både mentalt men ikke minst fysisk. For å kjenne den gode følelsen til egen kropp og ønsker om å vinne over den motstand som stadig kommer opp når jeg skal yte litt mer. Målet for 2014 blir å ha evnen til å VINNE OVER VILJEN, å da blir det fysisk trening som jeg skal prøve ut med coaching teknikker.  Jeg vil bla. prøve ut strategien som vi modellerte på min coach utdannelse i høst.

 

Først avklarer jeg målet for treningen. Jo, å bli den beste utgaven av meg selv og å få ut mitt iboende potensiale. Å få et godt forhold til kropp og sinn er viktig for å komme i balanse. Å det er denne balansen jeg skal søke igjennom å la viljen vinne.

 

Jeg ser opp, vet det er endel hundre høydemeter å bestige og jeg vet også at det er mange andre veier opp som er mye enklere. Men når jeg skal jobbe med viljen, ja da er det bare å ta det som gir mest motstand.

 

Vannet i bekken er som en liten foss ned fjellsiden, og løvet dekker glatte stener. Helge går først. Jeg følger rett bak han de første 100 meteren før jeg må bruke litt mer tid for å klyve over noen steiner. Jeg kjenner melkesyra og pusten går fort. Jeg henter frem strategien når negative tanker kommer, dette klarer du, dette klarer du, du er sterk. Jeg glemmer pusten og forsvinner litt i sansene, lukten fra våt mose, lyden av bekken som sildrer og vinden som rusker i de store grantrærne. Jeg ser meg selv i et bilde der jeg strekker hendene i været, full av glede og engasjement. Jeg er på vei, prøver hele tiden å tenke på foten og kun på helen, for å bruke rette muskler i sete. Pusten går tungt, men bena føles lette.

Snart oppe – Helge tar tiden – der – oppe ved varden – 23 minutter opp – YES – 3 minutter raskere enn siste beste tid.

Jeg vant over viljen denne siste dagen i året – å den gode følelsen jeg har akkurat nå skal føre meg inn i 2014 og sette standarden for resten av året.

 

Ha en fantastisk herlig dag og hent en god følelse og ta denne med deg inn i det nye året – det valget er ditt!

Min strategi for det nye året kan også bli din! Følg min blogg å lær deg å vinne over din vilje!

Når du kjenner motstand (negativ følelse) – start opp med positivt selvsnakk – forsterk dette med et positivt bilde av deg selv som klarer det, eller målet som du ser – kjenn på den gode følelsen av mestring, lettelse, du smiler, lettelse at du har bestemt deg, søker løsninger

 

FEIRE – anerkjenne deg selv! Små skritt mot store drømmer!

Kropp og sinn henger sammen – ballanse er en av mine verdier! Den verdien skal jeg jobbe med inn i 2014!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *